Thajská olejová masáž

Tradičná thajská olejová masáž vzniká kombináciou liečebných metód tradičnej čínskej medicíny, tradičnej thajskej masáže, špeciálnych masážnych olejov a techniky indickej ajurvédy.

Blahodarné liečebné účinky olejovej masáže poznali už v dávnych dobách, ešte v čase Budhu

Technika thajskej olejovej masáže

Podstatou thajskej olejovej masáže je tlak na akupresúrne body so strečovou technikou. Spočíva v relaxačnej aromaterapii a v uvoľnení stuhnutého svalstva. Dôraz sa pri tejto masáži kladie na relaxáciu tela. Cieľom masáže je odstrániť bloky v meridiánoch, teda na energetických dráhach jednotlivých vnútorných orgánov, takže celé telo bude uvoľnené a plné energie.

Ako prebieha thajská olejová masáž?

Masáž začína premasírovaním rúk a nôh, vrátane končekov prstov. Ďalej je telo podrobené postupnej systematickej masáži zameranej na tlak od temena hlavy cez krk, chrbticu až po kríže. Od tradičnej thajskej masáže sa líši tým, že sa používajú jemnejšie tlakové hmaty.

Aromaterapia

Je preukázané, že vôňa má vplyv na ozdravné procesy v ľudskom tele a priaznivo pôsobí na psychiku človeka. Podľa použitej vône dokáže thajská olejová masáž upokojiť, alebo povzbudiť. Pri thajskej olejovej masáži sa používajú bylinkové aromatické oleje. Jednotlivé oleje majú rôzne liečebné účinky. Levanduľa napríklad upokojuje, citrusové plody osviežujú a povzbudzujú, jazmín pomáha pri nespavosti.

Thajská olejová masáž – účinky

Blahodarné liečebné účinky thajskej olejovej masáže poznali už v dávnych dobách, ešte v čase Budhu. Pomáha nielen pri zlepšení fyzickej kondície, ale eliminuje stres a navodzuje psychickú pohodu. Zlepšuje krvný obeh, odstraňuje bolesti hlavy, kĺbov, chrbta aj krku. Posilňuje imunitný systém a má preventívne účinky pred rôznymi chorobami.

Thajská olejová masáž má aj aromaterapeutický účinok

Kontraindikácie alebo pre koho nie je thajská olejová masáž vhodná

Olejová masáž je vhodná pre všetkých, ktorí túžia po hlbokej relaxácii, uvoľnení stresu a zvýšení pružnosti tela, ako aj pre tých, ktorí si chcú udržať alebo zvýšiť kondíciu. Ale pozor. Thajská olejová masáž je síce vhodná pre všetkých bez ohľadu na vek či pohlavie, vyhnúť by sa jej však mali tehotné ženy a ľudia s kŕčovými žilami.

Thajská olejová masáž a wellness pobyt jednoducho patria k sebe. Oddajte sa do rúk odborníkov a vychutnajte si krásu oddychu. 

Mohlo by vás zaujímať

Reflexná masáž Sila reflexológie – objavte účinky reflexnej masáže

Reflexná terapia (reflexológia) je viac ako tisíc rokov stará ázijská masáž, ktorá sa považuje za jednu z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny a samoliečby. Jej priaznivé účinky na zdravie nespochybňuje ani klasická medicína.

Zistiť viac
Ilustračný obrázok Dobite si baterky počas wellness pobytu!

Wellness pobyt dodá každému energiu, ktorú tak nutne potrebuje. Víkendový alebo celotýždňový, na výber ich je mnoho a relaxačné procedúry vždy zaručia pocit dokonalej pohody. Vymeňte stres a únavu za dni plné oddychu.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore