Bambusová masáž

Vyskúšajte bambusovú masáž a vráťte svojmu telu stratenú mladosť. Nie nadarmo si ju obľúbili ženy nielen v Ázii, ale postupne naprieč celým svetom.

Ilustračný obrázok – masáž

Technika – ako prebieha bambusová masáž

Bambusová masáž je špeciálna technika, pri ktorej sa používajú, ako to už jej názov napovedá, nástroje z bambusu i výťažky z neho. Sú to špeciálne hladké bambusové tyče a bambusový olej. Nie je to náhoda, pretože bambus sám o sebe je veľmi zaujímavou rastlinou. Bambus je na východe považovaný za symbol mladosti a priateľstva, preto aj bambusová masáž dodáva nášmu telu stratenú mladosť. 

Pri bambusovej masáži sa používa viacero bambusových tyčí. Na každú časť tela je používaná iná bambusová tyč, pretože každá časť tela je masírovaná iným spôsobom a inými technikami. Dlhšie bambusové tyče sa používajú na dlhé ťahy, napríklad na masírovanie chrbta, zatiaľ čo menšími sa robí detailnejšia práca, napríklad na krku a na tvári. Skúsený masér vie, kedy má použiť akú tyč a teda aj vďaka jeho skúsenostiam sa môže dosiahnuť maximálny efekt uvoľnenia svalov. 

Po absolvovaní takejto masáže sa bolesti chrbtice stávajú minulosťou. Nie je to však  len o uvoľnení svalov z čisto fyzického stuhnutia. Bambusová masáž, samozrejme, ak tomu aj veríte, ide ešte oveľa hlbšie ako do svalstva. Uvoľňuje energetické blokády. Po masáži by mal prísť celkový pocit relaxu, dobrej nálady a duševnej vyrovnanosti.

Benefity – na čo je dobrá bambusová masáž

Je to výnimočná technika, ktorá má uvoľňujúce, upokojujúce, obnovujúce a drenážne vlastnosti. Čo viac by ste si od masáže priali? 

Bambusová masáž dokáže uvoľniť celé telo, pretože stimuluje aj krvný tlak a podporuje lymfatickú cirkuláciu. Preto hovoríme, že má aj drenážne účinky. Uvoľnenie teda nie je všetko, čo so sebou prináša. Každý, kto ju absolvuje, určite pocíti jej blahodárne účinky. Niekomu pomôže s bolesťou chrbtice, inému regeneruje pokožku. Čo je však na bambusovej masáži skvelé je, že jej účinky sú dlhodobé. 

Bambusová masáž má dlhodobé účinky na každého, kto ju skúsi. Je rovnako vhodná pre mužov i pre ženy a pre všetky vekové kategórie: 

  • Muži ju milujú vďaka tomu, že stimuluje nervy a svaly a tým dochádza k perfektnému uvoľneniu celého tela a hlavne odbúrava aj bolesti chrbta. 
  • Ženám pomáha pri odbúraní celulitídy a opuchov. Má teda zdravotné i skrášľujúce účinky.

Okrem toho môže byť aj doplnkom rekonvalescencie po úraze alebo prevenciou pred civilizačnými chorobami.

Kontraindikácie – pre koho nie je vhodná bambusová masáž

Bambusová masáž však predsa len nie je vhodná pre každého. Mali by sa jej vyhnúť veľmi štíhlé osoby, ale aj osoby trpiace kŕčovými žilami. Žalúdočné ťažkosti môžu byť tiež prekážkou. Samozrejme, na masáž by mal prísť človek zdravý, nemal by mať žiadne vírusové alebo zápalové či infekčné ochorenie. Masáž nie je vhodná ani pre tehotné ženy. 

Ak máte záujem vyskúšať bambusovú masáž, vyberte si zo širokej ponuky relaxačných a wellness pobytov, kde túto procedúru realizujú.

História bambusovej masáže

Netradičná masáž vykonávaná pravým bambusom pochádza z juhovýchodnej Ázie. Tento spôsob masáže sa veľmi rýchlo rozšíril predovšetkým v USA. Pomaly sa však dostáva aj do Európy a dnes je bambusová procedúra obľúbeným hitom medzi relaxačnými terapiami. Ak ste ju vyskúšali aj vy, dajte nám vedieť, aké ste z nej mali pocity. A ak sa ešte len chystáte túto masáž absolvovať, prajeme vám čo najpríjemnejší zážitok.

Pozrite si, ako vyzerá bambusová masáž

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný obrázok Ako vybrať wellness pobyt?

Wellness pobyt je jedinečnou šancou na regeneráciu vášho tela. A nielen to. Tento pobyt je vhodný pre každého, kto sa cíti vyčerpaný, či už po fyzickej alebo psychickej stránke. Je jedinečnou formou oddychu, ktorá regeneruje telo a spruží myseľ. Mali by ste ho vyskúšať.

Zistiť viac
Anticelulitídna masáž je účinným spôsobom ako odstrániť prejavy celulitídy Anticelulitídna masáž

Celulitída, alebo ľudovo povedané pomarančová kôra, je strašiakom väčšiny žien. Najčastejšie sa vyskytuje na stehnách a zadku. Tomuto nepríjemnému javu sa však dá predchádzať viacerými spôsobmi. Jedným z nich je aj anticelulitídna masáž.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore