Detoxikačná medová masáž: Uvoľní a zbaví telo toxínov

Nechajte sa rozmaznávať a doprajte si sladkú medovú masáž. Jej účinky prospejú nielen vašej pokožke, ale celému telu.

Pri takejto masáži sa chrbát natrie medom a masér ho potom špeciálnymi technikami vtrie do pokožky.

Čo je to medová detoxikačná masáž?

Medová masáž je luxusná procedúra, ktorú terapeuti používajú na upokojenie tela a mysle. Ako hlavnú zložku používajú med, ktorý poskytuje jedinečný zážitok pre každého klienta.

Ide o typ masáže, ktorá pochádza zo starého Tibetu. Je založená na interakcii pokožky a biologicky aktívnych látok obsiahnutých v mede. Ide o úžasnú kombináciu terapeutického účinku včelieho medu a masážnych techník.

Mliečno-medová masáž chrbta

Mlieko a med tvoria skvelú masážnu kombináciu. Mlieko má upokojujúce vlastnosti, zatiaľ čo med poskytuje dokonalú sladkosť, ktorá pomáha uvoľniť svaly. Kombinácia mlieka a medu je prirodzeným spôsobom uvoľnenia tela a mysle. Túto jemnú masáž možno použiť na upokojenie unavených svalov a zmiernenie bolesti hlavy spôsobenej napätím.

Med a jeho účinky

Med má silné antibakteriálne a antiseptické účinky a najmenej šesťdesiat druhov baktérií. Môže sa používať na citlivú pokožku a vie pomôcť zmierniť podráždenie. Z medu sa robia aj medové zábaly, ktoré majú podobné účinky ako masáž medom.

Med obsahuje:

  • cukry ako je glukóza a fruktóza;
  • minerálne látky, ako je horčík, draslík, vápnik, chlór sodný, síra, železo, fosfát;
  • vitamíny B1, B2, C, B6, B5 a B3;
  • aminokyseliny, antioxidanty a liečivé zlúčeniny.

Ľudský organizmus absorbuje až 100 % prospešných látok z medu. Účinok medu možno pocítiť takmer okamžite po jednorazovom ošetrení.

Med sa používa zásadne prírodný, bez chemických prísad, škrobov či trstinového cukru.

Postup – ako prebieha medová masáž

Medová masáž sa vykonáva na chrbte a krku, pretože keď je človek v strese, prejavia sa jeho príznaky najviac v týchto miestach, a to stiahnutím svalov a bolesťou. Pri tejto masáži sa chrbát natrie medom a masér ho potom špeciálnymi technikami vtiera do pokožky.

Med sa používa zásadne prírodný, bez chemických prísad, škrobov či trstinového cukru. Na medové masáže sa používa zohriaty med. Je totiž oveľa príjemnejší ako med studený, lepšie prenikne do kože, zahreje ju a vyživí.

  • Med sa nanáša na dlane a z nich na masírované miesto. Časť zmesi odchádza, druhá ostáva na rukách. Ak je masážnych zón viac, každá zóna sa masíruje striedavo. 
  • Po úplnom prenesení medu na telo sa dlane pevne „prilepia“ k telu a prudko sa odlepia. Postupne by mali byť pohyby čoraz ostrejšie a silnejšie. Med sa vpije do kože a na povrchu zostane len tenká vrstva. Potom sa na rukách začne objavovať biela hmota. 
  • Na konci sa med zmyje teplou vodou a mäkkou žinkou.

Med postupne mení konzistenciu podľa toho, ako veľmi je telo zanesené toxínmi. Ku koncu sa môže premeniť na bielo šedú hmotu. 

Dĺžka masáže záleží od dohody s masérom a od počtu opakovaného nanášania medu. Nemala by však presiahnuť 60 minút.

Čo môžete očakávať po medovej masáži

Po masáži s medom ostanú na pokožke modriny, ktoré časom zmiznú. Procedúra je zo začiatku pre niekoho bolestivá, potom sa pokožka prispôsobí a masáž je oveľa jednoduchšia.

Po masáži sa budete cítiť ľahko, príjemne uvoľnení a mierne unavení. Vaša pokožka bude jemná, hladká, hydratovaná a prevoňaná medom. Na zvýšenie účinku masáže sa odporúča umyť ošetrenú pokožku len čistou vodou a bezprostredne po masáži nepoužívať mydlo.

Po medovej masáži sa telo detoxikuje ešte nasledujúcich 24 hodín, preto nie je vhodné používať na masírovanú časť mydlo, sprchový gél, telové mlieko ani krém. Nenechajte sa vydesiť ani tým, keď sa u vás objaví červenkastá vyrážka alebo bolesť hlavy. 

Všetko je to znamenie, že masáž začína mať svoje účinky. Je to znak toho, že vaše telo sa čistí a škodlivé látky odchádzajú z tela von. Telo každého človeka môže reagovať trochu inak.

Aké sú výhody masáže medom pre vaše telo?

Masáž medom má pre vaše telo veľa výhod. Tu sú niektoré z tých hlavných:

Odstraňuje usadeniny a toxíny z potravín a liekov z pokožky

Detoxikačné tajomstvo medovej masáže spočíva v liečivej sile medu v kombinácii s liftingovým a kompresným účinkom masážnej techniky. Touto procedúrou sa detoxikuje pokožka, zmierňuje sa tlak, rozkmitávaju svaly, hydratuje pokožka a odvádzajú sa toxíny vďaka lepkavej konzistencii medu. 

Masáž obnovuje prirodzenú detoxikačnú schopnosť organizmu. Med pomáha odstrániť toxicitu z liekov, potravín a celkového vplyvu životného prostredia.

Medová masáž slúži ako peeling celého tela. Pokožka sa stáva čistou, hladkou, obohatenou o kyslík a medové živiny. Masáž zlepšuje stav pokožky a navyšuje ju aj omladzuje. Je to možné predovšetkým vďaka množstvu vitamínov a minerálov obsiahnutých v prírodnom mede. 

Relaxácia organizmu

Masáž s medom uvoľňuje celý nervový systém. Takáto masáž je mimoriadne účinná terapia proti starnutiu, ktorá stimuluje imunitný systém.

Pomáha zbaviť sa celulitídy

Masáž medom stimuluje hlboké vrstvy pokožky a svalov, čím podporuje prúdenie krvi do danej oblasti, ktorá poskytuje živiny potrebné na zlepšenie stavu kože. Zároveň pomáha lymfatickému systému odstraňovať všetky toxíny a prebytočnú tekutinu.

Anticelulitídna masážna technika v kombinácii s medom rozkladá tukové bunky, ktoré sa hromadia pod kožou a ktoré sa rozťahujú a ťahajú na spojivové tkanivo kože, čo spôsobuje efekt jamiek celulitídy.

Ďalšie výhody:

  • Med zvyšuje imunitu pokožky pri zraneniach.
  • Hojí drobné rezné rany, strie a škrabance.
  • Osviežuje pokožku a poskytuje jej vnútorný a viditeľný vonkajší lesk.
  • Pôsobí ako prírodná dermatologická zložka na odstránenie škvŕn a odrenín pokožky.
  • Medová masáž je osvedčeným a účinným pomocníkom pri chudnutí a redukcii hmotnosti.
  • Zlepšuje krvný obeh.
  • Pomáha pri ochoreniach pohybového aparátu.

Medová masáž je účinná aj pri tzv. civilizačných chorobách a ich prevencii. Mimoriadne prospešná je pre ľudí, ktorí potrebujú nabudiť či povzbudiť oslabený organizmus. Vhodná je pre všetky vekové kategórie, ženy aj mužov.

Ilustračný obrázok - masáž

Kedy nie je masáž vhodná kontraindikácie medovej masáže

Zvýšenú pozornosť treba venovať materským znamienkam a pigmentovým škvrnám. Pozor si treba dať na prípadnú alergiu na med a neaobsolvovať masáž, ak máte otvorené rany, ekzém, nádorové ochorenie, žalúdočné vredy, vysoký očný tlak, trombózu alebo infekčné ochorenie.

Neodporúča sa ľuďom so:

  • zápalom šliach;
  • vysokou horúčkou;
  • kožnými ochoreniami;
  • otvorené rany;
  • trombóza;
  • vysoký krvný alebo očný tlak;
  • žalúdočné vredy;
  • ochorenia kostí;
  • infekčné choroby;
  • rakovina;
  • tehotenstvo.

Odporúčania:

  • Ak máte alergie, opýtajte sa na zloženie a pôvod medu a olejov.
  • Ak trpíte srdcovými ochoreniami, odporúča sa konzultovať masáž s lekárom.

Kam patrí medová masáž

Medová masáž je typom detoxikačnej a relaxačnej masáže, ktorá vám pomôže zbaviť sa toxínov z tela.

Detoxikačná medová masáž vs. hĺbková masáž

Medová masážna terapia je relaxačná, jemná forma masáže, pri ktorej sa používa med alebo výrobky na báze medu na premastenie pokožky a podporu krvného obehu. Zvyčajne sa používa na zníženie stresu a zvýšenie uvoľnenia.

Hĺbková masáž zahŕňa použitie pevného tlaku a pomalých ťahov na dosiahnutie hlbších vrstiev svalov a fascií (spojivového tkaniva obklopujúceho svaly). Tento typ masáže sa často používa na zmiernenie chronického napätia, zlepšenie držania tela, obnovu poškodených svalov a zníženie bolesti.

Medová masáž vs. olejová masáž

Masáž s medom je jemnejšia a upokojujúca forma masáže, zatiaľ čo olejová masáž je intenzívnejšia masáž celého tela. Medová masáž sa zameriava na hlavu, krk a ramená a môže zahŕňať ľahké stláčanie a akupresúru. Olejová masáž často zahŕňa hlbšiu prácu s tkanivami, ako aj dlhé ťahy, ktoré pomáhajú uvoľniť celé telo.

Medová masáž vs. čokoládová masáž

Pri medovej masáží sa na upokojenie tela používajú jemné ťahy s medom. Medzitým čokoládová masáž je druh masáže, pri ktorom sa na uvoľnenie napätia vo svaloch používa rozpustená čokoláda. Kakao stimuluje tvorbu a vylučovanie endorfínov v mozgu a pomáha bojovať proti úzkosti a stresu. Med má väčšie detoxikačné účinky ako čokoláda.

Aká je cena?

Cena za medovú masáž sa pohybuje v priemere od 15 € za 30 minútovú masáž.

Kde ponúkajú medovú masáž?

Medovú masáž poskytujú vo viacerých masážnych salónoch, wellnessoch a SPA zariadeniach. Jednotlivé zariadenia, ktoré poskytujú medovú masáž nájdete v našom katalógu wellness služieb. V ponuke ju má aj mnoho kúpeľov. Stačí si vybrať relaxačný a wellness pobyt, kde sa už o vás postarajú.

Video

Presvedčte sa vo videu, že medová masáž stojí za zváženie:

Mohlo by vás zaujímať

Masáž lomi lomi sa vykonáva pomocou predlaktia LOMI-LOMI masáž – perla medzi masážami

Ste vyčerpaní a unavení? Ak chcete uniknúť z každodennej reality, odporúčame vám využiť účinky havajskej masáže. LOMI-LOMI masáž považujú pôvodní obyvatelia Havaja za jedno z piatich umení liečiť. Vďaka jej účinkom sa uvoľníte na duševnej aj fyzickej úrovni.

Zistiť viac
Ilustračný obrázok 6 dôvodov prečo ísť cez víkend na wellness

Blíži sa víkend a vy by ste si radi oddýchli po náročnom pracovnom týždni? Chcete nabrať novú chuť do života a zregenerovať svoje telo? Prinášame vám dôvody, prečo je lepšie vybrať sa na wellness pobyt, hoci i na víkend, než sa vyvaľovať doma na gauči pred telkou.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore