Berberská masáž – masáž marockým zlatom

Názov berberskej masáže pochádza zo severnej Afriky, kde tamojší domorodí obyvatelia, berberi, používali tento typ masírovania už oddávna. Jej techniky sa zachovali cez ich potomkov z Maroka a Tuniska až dodnes. Preto sa masáž nazýva aj masáž marocká.

Technika – ako prebieha berberská masáž

Podstatou berberskej masáže je arganový olej, ktorý vďaka vysokému obsahu vitamínov zabraňuje starnutiu pokožky a dodáva jej svieži nádych. Má regeneračné, protizápalové a antibakteriálne účinky. Vyhladzuje, zjemňuje a do hĺbky hydratuje pleť.

Argánový olej je rastlinné zlato z Maroka. V kozmetike, ale nielen tam, má výnimočné postavenie. Za studena lisovaný patrí medzi luxusné oleje. Je plný vitamínov, pôsobí pozitívne na suchú pokožku, redukuje vrásky, hydratuje a omladzuje. Už stáročia sa v čistej podobe používa ako prírodný elixír mladosti a krásy. 

Berberská masáž spočíva v terapii celého tela. Robí sa pomocou veľkého množstva teplej vody vo vyhriatej miestnosti. Najprv je urobený dôkladný peeling pomocou špeciálnych rukavíc. Potom je špeciálnou technikou do tela masírovaný arganový olej. Jemné a hladivé ťahy olejom a teplou vodou po celom tele od tváre až po končeky prstov uvoľňujú celé telo. 

Nádych Turecka

Môžete sa stretnúť aj s obohatením tejto masáže o procedúru z tureckého prostredia hammam. Vtedy sa pred masážou zahrejete v parnej kabíne. Úlohou tejto metódy je zmäkčenie pokožky. Potom nasleduje mydlenie a očista pokožky, pričom stále ležíte na vyhriatom kamennom lôžku, aby vaše telo bolo stále v teple. 

Potom nasleduje samotná masáž s olejom, ktorá sa vykonáva pomocou afrických masážnych rukavíc. Po tejto procedúre sa budete cítiť zrelaxovane a uvoľnene a váš organizmus bude revitalizovaný a plný energie.

Užite si jedinečnú masáž celého tela ako tisíce žien v severnej Afrike.

Ghassoul masáž

Na výber je aj špeciálny typ berberskej masáže s pomocou ghassoul. Ghassoul je zvláštna čierna hlina, ktorá sa nanesie na pokožku tela, no má vynikajúce účinky aj na zdravie a hebkosť vlasov. Hlina sa nechá na tele zaschnúť a potom sa dôkladne zmyje teplou vodou. Pokožka zostáva krásne jemná a hodvábna. Masáž s hlinou ghassoul má fantastické relaxačné účinky.

Benefity – na čo slúži berberská masáž

Berberská masáž slúži na prečistenie pórov pokožky, celkovú relaxáciu a osvieženie organizmu. Je to skvelý spôsob ako sa zbaviť stresu. Jej účinky môžeme zhrnúť nasledovne:

  • naštartuje lymfatický systém,
  • detoxikuje telo,
  • revitalizuje bunky,
  • pomáha v boji s kožnými problémami,
  • uvoľňuje svalstvo,
  • zbavuje telo stresu.

Nechajte sa aj vy hýčkať. Počas relaxačného alebo wellness pobytu môžete zažiť nezabudnuteľné chvíle plné pohody a oddychu od každodenného kolotoča povinností.

Video

Berberská, resp. marocká masáž arganovým olejom trvá najmenej hodinu a vyzerá takto:

Mohlo by vás zaujímať

Stláčanie správnych bodov na tele má vplyv aj na redukciu tuku Akupresúra – čínska metóda proti bolesti

Akupresúra predstavuje metódu tradičnej čínskej medicíny zameranú na boj proti bolesti. Podľa akupresúry stačí jemné stláčanie správnych bodov a bolesť mizne. Znie to neuveriteľne? Vyskúšajte si tento boj proti bolesti aj vy.

Zistiť viac
Bankovanie dokáže odstrániť aj bolesti chrbtice a pohybového aparátu. Bankovanie – čím tmavšie modriny, tým účinnejšie

Trápia vás bolesti hlavy, svalov, kĺbov, či chrbtice? Vedeli ste, že 15 minút bankovania je porovnateľných so 60 minútami masáže? Čo je bankovanie, aké sú jeho účinky a kontraindikácie a kde si túto metódu môžete vyskúšať?

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore