Sauna z Himalájí – vyskúšajte saunovanie s himalájskou soľou

Niektorí ľudia majú problém s pobytom vo fínskej saune, pretože sa im tam zle dýcha. V soľnej saune, kde vzduch obohacuje himalájska soľ, sa preto dobre cítia aj astmatici a tí, ktorých trápia problémy s dýchaním.

Himalájska sauna je prirodzenou detoxikačnou metódou, ktorou je možné dosiahnuť prirodzenú rovnováhu organizmu.

Himalájska soľ do sauny – čím je jedinečná?

Saunovanie je populárny spôsob ako relaxovať a zregenerovať unavený organizmus. Sauna tiež slúži ako skvelý pomocník pri prevencii rôznych ochorení. No čo tak spojiť saunu so soľným prostredím? 

Soľ obsahuje významné minerálne a stopové prvky, ktoré pôsobia priaznivo hlavne na dýchacie cesty. 

Pôvod himalájskej soli

Himalájska soľ pochádza zo soľných hôr v Pakistane, kde sa ťaží. Patrí medzi skalné soli. Jej pôvod sa datuje až do veku 600 až 540 miliónov rokov, keď sa vyparil praoceán a v bývalých zátokách vznikli ložiská soli. Vplyvom zemskej činnosti sa tieto ložiská dostali do útrob Himalájí. 

Himalájska soľ pochádza z obdobia, kedy zem nebola znečistená. V hlbinách himalájskych hôr si zachovala svoju čistotu, stopové prvky a tiež jedinečnú krásu.

Vlastnosti himalájskej soli

Tento druh soli obsahuje 84 druhov minerálnych látok a stopových prvkov. Vzhľadom na zloženie má aj jedinečnú farbu a krásu. 

Himalájska soľ a jej použitie

Vďaka vysokému množstvu minerálov má himalájska soľ široké využitie. Používa sa napríklad na výrobu soľných lámp. V kozmetike na peeling pokožky, spa procedúry a kúpele. Zároveň je možné z nej vytvárať časti stien, soľné sauny, soľné jaskyne a komory i inhalačné miestnosti. 

Himalájska soľ je vhodná aj ako prísada do kúpeľa. Kvalitný detoxikačný kúpeľ so soľou si môžete dopriať aj doma.

Výhody – prečo je saunovanie s himalájskou soľou tak obľúbené?

Pobyt v himalájskej saune je prirodzenou detoxikačnou metódou, ktorou môžete dosiahnuť rovnováhu organizmu. 

Teploty v himalájskych saunách nepresahujú 65 °C. Prirodzená vlhkosť vzduchu sa tu pohybuje medzi 30 až 60 %. Preto má soľná sauna liečivé účinky aj pre ľudí, ktorí trpia alergiami a rôznymi respiračnými ochoreniami.

Čaro himalájskej soľnej terapie – prečo si vybrať himalájsku saunu?

Väčšina dobrých wellness centier či kúpeľov ponúka viac druhov sáun. Aby však táto procedúra mala pre vaše zdravie želaný efekt, mali by ste vedieť, akú saunu si vybrať, ako sa správať a aké zásady a pravidlá v saune dodržiavať

  • Himalájsku saunu si vyberte vtedy, ak trpíte astmou, zápalmi dýchacích ciest, alergiami či sennou nádchou.
  • Terapia himalájskou soľou má detoxikačný účinok, prispieva k zlepšeniu imunitného systému a má pozitívne účinky na nervový systém. Zlepšuje náladu a vplýva aj na kvalitu spánku.  
  • Soľná terapia má blahodárny vplyv aj na problematickú pokožku s exémom, psoriázou a pomáha aj pri akné.

Vyskúšajte relaxačné a wellness pobyty. Okrem sáun tu môžete absolvovať aj mnoho iných wellness procedúr, po ktorých sa budete cítiť zrelaxovane a oddýchnuto.

Mohlo by vás zaujímať

Kúpeľný pobyt – nielen liečba, ale aj prevencia Kúpeľný pobyt – nielen liečba, ale aj prevencia!

Azda každý z nás to zažil na vlastnej koži – pracovná únava, stres, bolesti chrbtice. Mnohé z nich môžu byť predzvesťou vážnejších komplikácií. Predíďte ich vzniku prostredníctvom kúpeľných pobytov pre samoplatcov.

Zistiť viac
Jablko - ilustračný - imunita Ako posilniť imunitný systém – nedajte šancu bacilom

Máte pocit, že sa na vás lepia bacily ako včely na med? V tom prípade treba konať! Máte oslabený imunitný systém. Prinášame vám preto niekoľko rád, ktoré pomôžu posilniť obranyschopnosť vášho organizmu.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore