Unikátne liečebné metódy v Kúpeľoch Jeseník

Potrebujete schudnúť pár kíl rýchlo a efektívne? Alebo máte problémy s pohybom, kĺbmi a svalmi? S tým všetkým vám dokážu pomôcť v nádhernom prostredí českých Kúpeľov Jeseník. Masáže, zábaly, saunovanie – okrem klasických overených procedúr tu však nájdete aj omnoho viac. Prečítajte si o jedinečných liečebných a skrášľujúcich metódach, ktoré inde dostanete len zriedka.

Stĺpiková korekčná terapia

Jednou z liečebných procedúr, ktoré len tak ľahko nenájdete, je stĺpiková korekčná terapia, ktorá koriguje chybné držanie tela, odľahčuje preťaženie kĺbov zlepšením smerovej osy, zväčšuje rozsah a pohyblivosť v ramenných, kolenných a iných kĺboch, znižuje a vyrovnáva napätie v rôznych častiach tela a tlmí bolesť u chybnej projekcie segmentu. V základnej terapeutickej polohe má najlepší vplyv na vonkajšiu rotáciu ramenného kĺbu, prepracováva oblasť šije a ramien a svojim štvorprstým hmatom dobre uvoľňuje a tým znižuje nepríjemné pocity v svaloch rúk. Po absolvovaní tejto procedúry sa zlepšuje celková kondícia dýchacieho systému, pohyblivosť hrudníka a dýchanie je uľahčené. Obnovuje funkciu kolien, lýtok a členkov a odstraňuje bolesti po poraneniach alebo operáciách Achillovej šľachy.

Počítačová kineziológia

Na diagnostiku a liečbu funkčných porúch sa v Kúpeľoch Jeseník používa počítačový systém. Bežné metódy, ktoré sa používajú v medicínskej praxi, zobrazujú poškodené časti tela ako sú zlomeniny nádory iné zmeny štruktúry tkaniva. Avšak telo nemusí byť iba viditeľne poškodené a aj napriek tomu má človek ťažkosti, ktoré sú spôsobené zlým usporiadaním častí tela. Kineziológia skúma pohyb ľudského tela. Pomocou počítačovej koneziológie sa zisťujú aj tieto poruchy a navrhujú sa postupy na ich odstránenie.

Počítačová kineziológia je založená na dlhodobých výskumoch v spolupráci s mnohými odborníkmi z rôznych odborov. Je výsledkom štúdií a klinických skúšok fyzioterapeutov, neurológov, ale aj matematikov a inžinierov. Pomáha pacientom, ktorí trpia akútnymi aj chronickými problémami pohybového aparátu ako sú bolesti chrbta a kĺbov, nesprávne držanie tela, oslabenie imunity, únava, napätie, stres, gynekologické ťažkosti a takisto aj pre osoby, ktoré chcú zlepšiť svoju kondíciu a starajú sa o svoje zdravie.

Priessnitzova jednofázová a dvojfázová polokúpeľ

Táto procedúra zahŕňa niekoľko čiastkových procedúr. Najskôr sa pacient zahreje teplou sprchou, potom nasleduje odpočinok na ležadle s celotelovým zábalom mokrým studeným prestieradlom, potom nasledujú polokúpeľ v horúcej 35°C vode. Počas tohto kúpeľa sa špeciálnou kefou masíruje pokožka na celom tele. Nakoniec sa chladnou vodou polieva krk, chrbát a končatiny.

Elektrospánok

Ďalšou jedinečnou metódou, ktorú nájdete v Kúpeľoch Jeseník je elektrospánok. Používa sa na odstránenie nespavosti, hypertenzie, mozgovej arterioskleróry, bronchiálnej astmy, žalútočných vredov, kožných ochorení a migrén. Maska prichytená na hlave vysiela slabé elektrické impulzy, ktoré stimulujú mozog.

Procedúra prebieha v príjemnej atmosfére pri relaxačnej hudbe s hovorenou rečou. Ak si však praje relaxovať v úplnom tichu, nie je žiadny problém. Pred touto procedúrou je nevyhnutná konzultácia s odborným lekárom, pretože táto liečba je zakázaná pre ľudí, ktorí utrpeli vážny úraz hlavy alebo chrbtice a tí, ktorí trpia akýmikoľvek záchvatovými stavmi ako je napríklad epilepsia.

Prístroje VIP LIPO LINE a VIP LINE PLUS

V Kúpeľoch Jeseník sa vedia postarať aj o vašu postavu. Prístroje VIP LIPO LINE a VIP LINE PLUS sa používajú na rýchle, efektívne a bezbolestné metódy zamerané na korekciu postavy a riešenie kozmetických problémov.

VIP LIPO LINE využíva ultrazvukové rázové vlny, pomocou ktorých dokáže odbúrať nadbytočné tukové bunky a celulitídu a to bez chirurgického zákroku. Takto sa telo dokáže zbaviť centimetrov na bruchu, bokoch, stehnách a v páse.

VIP LINE PLUS ošetruje väčšiu plochu tela. Už po prvej aplikácií oboch prístrojov sú viditeľné výsledky. Pravidelné terapie vedú k cielenému a rýchlemu chudnutiu, spevňovaniu svalov a formovaniu postavy. Zlepšujú výživu pokožky, regenerujú jej povrch a pôsobia ako prevencia pred predčasným stárnutím a prehlbovaním vrások.

Kúpele Jeseník ponúkajú okrem týchto unikátnych metód aj mnohé iné, vďaka ktorým sa budete cítiť ako znovuzrodení. Zájdite si na relaxačný alebo kúpeľný pobyt, ktorý vám dodá energiu a silu do nových dní!

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore